Volt egyszer egy isaszeg.hu

Vajon mi a bánatnak működik még így, ebben a totál lepusztított formában Isaszeg honlapja, és főleg mennyibe kerül ez a lakosoknak? Egy kicsit vesézzük ki ezt a kérdéskört.

Első benyomásra a felső kép kimondottan szép, de ami alatta van, az sajnos siralmas. Mindig is az volt. Bűn ronda az egész, információtartalma pedig jelen formájában már konvergál a zérushoz. Pár pontban összefoglalva a hibákat:

 • A HTML ellenőrző 189 hibát, és 31 figyelmeztetést jelez a honlappal kapcsolatban.
 • A CSS ellenőrző már jobb arányt képvisel, 37 hiba, és 302 figyelmeztetés.
 • A fentiekből adódóan, ha Internet Explorert használsz, akkor a honlap - mellesleg hibásan - középen jelenik meg, ám Firefox, Chrome, stb. esetén már balra kicsapva.
 • A bal felső menü doboza pár pixellel kisebbre sikeredett, mint az alatta lévő összes többi, de kicsire nem adunk. Használj Firefox-ot, ott egyáltalán nem jelenik meg a keret.
 • Polgármesteri köszöntő: Középre igazítva, arghhhhh, hát hogy néz ez ki?
 • Művelődési otthon: Margó? Bekezdések között egy hangyafasznyi szusz az olvashatóság érdekében? Minek az?
 • Falumúzeum: Mit keres ott az a jobb oldali görgetősáv? Nem fér ki? Pedig van ott még hely dögivel.
 • Kezdőoldal, jobb oldali dobozok fejlécei: Mai nap, Isaszeg_t8, Önkormányzat_t8, Polgármesteri_hivatal_t8. Úgy látszik, a 8-as téma ügynöke itt felütötte a fejét.
 • A Felhasználók dobozban még mindig azt olvashatjuk, hogy A regisztrálás számos többletlehetőséget ad! Mit is? Hír beküldési, és egymásnak üzengetési lehetőséget. Ez utóbbira biztosan nagy szükségük van az egymást alapvetően nem ismerő embereknek.
 • A kezdőoldalon, a nagy dobozban virító Üzemeltetési információ szerint a továbbiakban az apróhirdetések rovat is csak a regisztrált felhasználók számára érhető el. Ahha, ez érdekes. Csak akkor ez itt mi?
 • A cikkeknél a beküldés ideje kapcsán meg lehet említeni, hogy CET-ek csak a tengerben élnek. Tudjuk, hogy ez a Central European Time rövidítése, ámdebátor kicsiny országunkban csak egy időzónát használunk, így ennek feltüntetése hót felesleges.
 • Szintén a főlap böngésző címsoron megjelenő címe: Isaszeg Portál :: Üdvözöljük városunk honlapján! (News) És ha nem nyúz, akkor mi a helyzet? Akkor PostWrap, vagy photospare. De mi köze a júzernek ahhoz, hogy épp melyik modul fut?
 • Hová tűntek, hol vannak a háziorvosi, fogorvosi adatok, a patikák elérhetősége? És sorolhatnánk még napestig, hogy mi minden hiányzik...

Nem csodálom, hogy jó ideje egy deka regisztrált felhasználót nem látok bejelentkezve. Ők is rájöttek, minek?

Lehet pár hiba egy honlapon, hisz tökéletesre nem lehet egyet sem megcsinálni. Biztos van olyan is, aki az én honlapomat tartja bűn rondának, hisz mint tudjuk, ízlések és pofonok (Tudom Krisz, nem ronda, „egyéni”). Csak ugye nem mindegy, hogy egy szabadidőben, ingyen készülő magán honlapról beszélünk, vagy egy város hivatalos honlapjáról. Amiért fizetünk, gondolom nem is keveset, tehát legalább legyen értelme. Mert így, ebben a formájában nyugodtan be lehet zárni az egészet.

Azt le kell szögezni, hogy eddig még soha nem létezett túlontúl informatív isaszegi honlap. A fórumbezárásnak pedig már hagyománya van városunkban. Az előző honlap fóruma majdnem a választási kampányig bírta, ennek rövidebb élettartam jutott. Bár én sem tartottam helyesnek, hogy a fórum tartalma olyan irányba menjen, ami végülis a fórumbezárás, hozzászólás letiltás, stb. oka volt. Viszont, ha ez így van, akkor a Polgármesteri köszöntő idevágó részét módosítani kéne:

…Az internetes oldal ugyanúgy hozzájárul a városunkról kialakult képhez, mint annak látnivalói, lakói. Fontos tehát, hogy együttesen alakítsuk ki, töltsük meg tartalommal. A honlap az Önök számára is nyitott…

Volt valamikor…

Címke: