Veréb a vízben

Tegnap este a szokásos vízcserénél látom, hogy a kutyák itatójában sikertelen úszóleckét vett 3 veréb. Ránézésre nem végelgyengülésben múltak ki, itt-ott mintha fogásnyomok lennének az egyiken. Saját elgondolásom szerint ekkora kutyák csak kimondottan lúzer verebeket képesek megfogni. Annak a valószínűsége viszont, hogy háromból három veréb volt ilyen töketlen, elég kevés.

Több dolog sem teljesen világos. Ha valamelyik kutya elkapja, akkor biztos meg is eszi a verebet, hisz erre volt már példa. Igaz, az betévedt csirke volt, meg nyúl. De nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy egyrészt valamelyik kutya megfog 3 verebet, másrészt akkurátusan elviszi őket a vízhez, és elhelyezi őket az ivóládában.

Még egy elképzelhető verzióm van, hogy nem is a kutyák voltak, hanem pont a vizes láda felett hármaskaramboloztak a verebek, és potty. Különben el nem tudom képzelni, hogy kerülhet három kifejlett veréb a vízbe.

Az esethez kapcsolódik még, hogy a vízcsere után (illetve inkább közben) elmentem focizni, így majd 3 órán át folyt a kerti csapból a víz az itatóba. Jó sokat kaptak inni, ennyi idő alatt olyan 2-3 köbméter folyt szerte szanaszét a kertben. Bár a föld szárazságának köszönhetően reggelre nyoma sem lett az egésznek.

Címke: