Sminkgyár a Drupalhoz

Egy hiánypótló sminkkészítő szoftverre hívta fel a figyelmemet egy kollégám a minap. WordPress, Joomla, és Drupal sminkeket lehet vele készíteni. Az ilyet persze mindig három lépés fenntartással fogadja az ember, hisz valószínűsíti, hogy igen, valamit létre fog hozni sminknek csúfolva, aztán majd 120 helyen bele kell javítani, hogy működjön is minden böngészőn. Egy próbát megér alapon azért elkezdtem tesztelni.

Nos, ez működik, és irdatlan mennyiségű sminket lehet vele gyártani másodpercek alatt. A Suggest Design nyomógomb tetszik meg elsőre az embernek, mivel ennek segítségével 2-3 másodpercenként lehet teljesen egyedi sminkeket készíteni vele. Ha az összkép már nagyjából tetszik, akkor lehet a kisebb, egyedibb részeket módosítgatani a Suggest Colors, Fonts, Layout, Background, Sheet, Header, Menu, Article Design, Blocks, Buttons, Footer nyomógombok segítségével. Ezt a lehetőséget alkalmazva nyilvánvalóan csak a kérdéses elem helyére ajánl egy újat. Minden elemből irdatlan mennyiségű előre beállított lehetőség áll rendelkezésre, így az elején említett Suggest Design opciónak van miből véletlenszerűen összeválogatnia egy komplett sminket.

Ha pedig már csak a nünükéket szeretnénk módosítani, akkor az adott menüpontot kiválasztva a végletekig lehet finomítani a kinézetet. Az exportnál kér egy könyvtárnevet, ami a smink neve lesz, és zutty, mindenestől ott a kész smink. Node, a puding próbája az evés!

Eddig (pár órás tesztelés után) egyetlen hibát találtam az Artisteer által elkészített sminkben. A cikkek beküldési idejénél ragaszkodik a format_date($node->created, 'custom', "F jS, Y") formulához, így sajnos a magyar nyelvű honlapokhoz ezt át kell írni. Aztán körülbelül ennyit kellett a sminken módosítani, Chrome, Firefox, Safari, Opera mindegy, egyforma, szép (IE alatt egyelőre nem teszteltem).

Személyes blogokhoz, egyszerűbb honlapokhoz ideális szoftver, maximum fél-egy óra alatt előállítható egy teljesen egyedi, színvilágában, tájolásában az ügyfél igényeit kielégítő smink. Tehát a 130 dolláros ára igen hamar megtérülhet.

MÓDOSÍTOK #1: A bevezetős nézetű listákon (pl. egy címlapon) a hivatkozások területe egy csöppet bugos.

MÓDOSÍTOK #2: A menü morzsa kezelésén is van mit csiszolni.

Címke: