Nagyon szabin vagyunk

Én ugye olyan emberke lennék, aki kifizeti azt, amit használ. Nincs ez máshogy az Outpost Security Suite Pro esetében sem, 3 évvel ezelőtt megvettem 3 gépre, 3 évre egész jó áron. Azóta vigyáz a laptopomra, meg a 2 kölök gépére is. No, de a napokban (4 nap múlva) le fog járni a licenc. December 29-én kezdeményeztem a licenc meghosszabbítását újabb 2 évvel, meg is jött a webáruházból a visszaigazolás, kopipészt idézem egy részét:

A Views alapértelmezése és a t() kapcsolata

Szeretném felhívni a figyelmedet egy kis turpisságra. A Views modul haladó beállításai között (admin/structure/views/settings/advanced) vagy egy olyan, hogy fordítási mód. Nem biztos, hogy ezt az oldalt mindenki felkeresi. Ennek az az alapértelmezése, hogy Core, vagyis alaprendszer. Ebből következően a Views modul alapértelmezés szerint minden szöveget keresztül fog tolni a t() függvényen. Az összes fejléc, lábléc, üres szöveg, stb. elemeket is. És most figyelj, ez akkor is így lesz, ha mondjuk ezeknek a mezőknek a beviteli formáját PHP kódra állítottad.

Works well

Velünk Drupalosokkal sokszor előfordul, hogy modulokat próbálunk ki. Letöltjük, állítgatjuk, nézegetjük, próbálgatjuk, és azokban néha hibát vagy hiányosságot találunk. Elkezdjük keresni, hogy vajon mi lehet a megoldás? Más is találkozott már vele? Esetleg már meg is oldotta? És gyakran meg is találjuk a megoldást a drupal.org-on. Ott figyel az issue, pontosan az ÉN problémámról szól, ráadásul van benne egy patch is. Nosza kipróbáljuk és ráadásul még működik is. Na, pontosan ez az a pillanat, amikor NINCS VÉGE, mert ebben az esetben kér a Drupal nemzetközi közössége 5 másodpercet a Te életedből IS.

Focitorna idősebbek ellen

Ismételten 5 csapatos tornán voltunk, ezúttal a KISE Ihász utcai műfüves pályáján. Szokás szerint 2002-es születésűek számára rendezett torna volt, melyre mentek Henrikék is, vagyis a hazai csapat 1 évvel fiatalabb játékosai. Ezúttal Henrik volt az egyetlen kapus, így végigvédte a meccseket. Fel voltunk készülve arra, hogy egy 0-0-ás döntetlen elérése is már sikernek számít.

Kis öröm az ürömben

Megint 2002-es születésűeknek rendezett tornán vettünk részt. Már-már hagyomány, hogy ha a KISE U9 (9 évesek) tornát rendez hazai pályán, akkor az eggyel kisebb korosztály is képviselteti magát. De ugye ez annyit jelent, hogy Henrikéknél mindenki mimimum 1 évvel idősebb. Ilyenkor sajnos már a felállásnál látszik, hogy az egyik oldalon picik vannak a másik oldalhoz képest. Az első meccset ennek ellére 1-1-re hozták a fiatalok az RTK egyik csapata ellen, majd következett a várható 3 vereség.

Gusztáv turistajelet fest

Április 3-án lesz az idei Isaszegi Csata Emléktúra, ám idénre a 45 km-es távnak új útvonalat jelöltünk ki. Sajnos az új útvonalon viszonylag kevés a jelzés, sőt pár ponton módosítani kellett, például a sárga sáv jelzés nemhogy jelentősen foghíjas, de a térképeken szereplő nyomvonal konkrétan be van szántva. Béla bejárta és elkészítette már az új nyomvonalat, sőt az új leírás is kész, már csak az hiányzott, hogy a terepet a leírásban szereplőre módosítsuk, vagyis fessük fel a hiányzó jelzéseket.

Magenta, Te csoda

2010. november 23-tól kezdődően kéne a T-Home-nak a Paletta-M csomagot számláznia, de ez még a mai napig nem sikerült. Már az előző havi számlát is megreklamáltam, elismerték, hogy gyenge 4-5 ezerrel magasabb érték szerepel a kiküldött csekken, mint amennyi a jogos jussuk lenne. Hölgy mondta intézkedik, ezt természetesen nem kell befizetni, a felszólításból is kiveszi, majd ezt rendezik a nagy nagy rendszerben, és kapok majd másik csekket. Hát persze, hogy ma kaptam egy újabb csekket, de nem ám a korrigált díjat, hanem egy újat a következő hónapról.

Focikupa Budafokon

Henrikék ma Budafokon játszottak egy 8 csapatos focitornán, ahol 2 darab 4-es csoportban indultak meg a küzdelmek. Bár részünkről nem igazán indultak meg a fiúk, mert az első 2 mérkőzésen valami hihetetlen gyengén muzsikált a csapat. Henrik sem volt kivétel, gyakorlatilag elég közelről, a kapuból nézte a meccset. El tudod képzelni azt a helyzetet, amikor egy szülő a pálya szélén az arcát két kezébe bújtatja, miközben azt mondja, hogy ezt egyszerűen nem hiszem el. Mit csinálnak ezek a fiúk a pályán, gyerekek ébresztőőőőő, meccs van.

Szájkarate, avagy a bátor szomszéd kutya esete

Kb. 1 hete új kutya van a szomszédban, egy közepes méretű, középkorú darab. Napi 3-4(-5-6-10-passz) alkalommal a következő eset játszódik le: odajön a kerítéshez, megáll 1 méterrel távolabb, és elkezd ugatni, hergelve az enyémeket. Persze azokat meg nem kell félteni ha a területvédelemről van szó, és máris kezdetét veszi a napi következő szájkarate. Kicsit hangosak ilyenkor és a dróthálós kerítés is már erősen D formát vett fel, ámdebátor sejthető, hogy melyik irányba nyúlik.

Oldalak