Megint egy közgyűlés

Ma az Isaszegi Természetbarát Klub éves közgyűlését tartottuk, de ez valahogy más volt, mint a múlt heti. Immáron törzshelyünkön, a Falumúzeumban gyülekeztünk. A szokásos terülj, terülj asztalkám el nem maradhatott. Kár, hogy nem vittem fényképezőgépet, mindenesetre felesleges volt ebédelni előtte.

Igazából volt egy rész, amit picit megszívtam. Valaki Schweppes üvegben hozott bort, én meg úgy gondoltam, hogy üdítő, és telenyomtam a poharam. Amikor megszagoltam már bántam, de nem tudtam mit kezdeni. Házi bor volt, valaki ezt hozta otthonról. A gyerekeimnek mégsem adhattam oda, de a készítőjét sem akartam megsérteni, hát elkortyolgattam. Bár amióta szarakodik a belem, tök antialkesz lettem. Na mindegy, egy pohár bor nem a világ.

A szavazások amúgy elég egyhangúak voltak, senki nem tartózkodott, vagy szavazott bármi ellen. Szerencsére hobbi tevékenységünkben nagy az összhang, hisz közös a cél.

Holnap megyünk is páran a klubból bozótot irtani, ideiglenes turista utat festeni és szalagozni. Két hét múlva lesz klubunk évi legfőbb rendezvénye, az Isaszegi Csata Emléktúra, és ennek idén már főrendezői vagyunk. Tavaly 555-en teljesítették, reméljük idén még többen jönnek városunkba. No meg Pécelre, hisz a leghosszabb távot, a 45 km-t nehezen tudnánk helyben realizálni, így az ezen a távon indulók (és a 30-asok is) átsétálnak egy gyönyörű turistaúton Pécelre, majd egy másikon vissza. No, ez utóbbi viszont nem végig jelzett turista útvonalon történik, ám szeretnénk, ha ez mégis járható, és főleg azonosítható lenne.

A szerepek is nagyjából leosztásra kerültek, sokan lesznek majd a klubból pontőrök, velem (és a Henivel) a rajtban (ami egyben a cél is) találkozhat a kedves túratárs. Azért csak kibuliztam, hogy ne kelljen egy helyben tespedni egész nap, egy klubtársammal mi leszünk a seprűk is, vagyis az utolsóként indulók. Feladatunk az elkolbászolók, lemaradók „kisöprése” az erdőből, no meg az ideiglenes szalagozások összeszedése.

Közben egy tegnapi telefonbeszélgetés kapcsán rájöttem, hogy május 7-én, a bernáthegyi klubkiállításra nem tudok elmenni, mivel 2 napos túravezetői elővizsgám lesz a Budai-hegységben. Bár gyakorlatilag tökmindegy, úgyis az fog majd lejönni, hogy engem valószínűleg nem is érdekel. Azért mutatok egy órarendet igazolásképpen, hogy nem tegnap találtam ki. A január óta tartó tanfolyam elővizsgáját egyrészt nem lehet, másrészt semmiképpen nem is áll szándékomban kihagyni.

Természetesen az ITK-nak semmilyen rendezvénye nincs ezen a napon, mivel már tavaly decemberben ketten jelentkeztünk erre a tanfolyamra a klubból. Valami ilyesmi kommunikáció jó lenne a bernáthegyiben is. Persze ez is csak egy ötlet. Na, mindegy.