KISE - BVSC (barátságos mérkőzés)

A mai délelőtt 2-2 csapatra oszlott a KISE és a BVSC U8-as csapata, és a két műfüves pályán 4x20 perces barátságos mérkőzést játszottak. Így mindkét U8-as KISE kapus (Henrik és Szabolcs) a mérkőzések teljes hosszát végigvédték. A mi pályánkon gyorsan előnyhöz jutott az ellenfél, tán még az öltözőben maradt a védelmünk. Henrik nem védhette az egyedül rávezetett labdát. Ám az első 20 perc végére fordult a kocka, három szép góllal átvettük a vezetést (3-1).

A második huszas elejét egy gyors góllal kezdtük, majd nagyon nyomott a BVSC, és előbb egy kapu előtti kavarodásból, majd egy óriási védelmi hibát kihasználva szépített. 2 ellenfél játékos állt a hatos környékén a kapuval szemben, őrző nélkül. Az egyik keményen rá is lőtte a labdát a bal sarokra. Ezt Henrik még nagy bravúrral ki tudta rúgni, de a kipattanóból egyből jött az ismétlés egy másik által a másik sarokra. Henrik szerencsére nem esett el a védésben, így visszaért, úgyhogy még ez is védve volt, de az újabb kipattanó ismét az ellenfélhez került. Szegény Henrik ismét indult a másik sarokra, de a lövés sajnos nem oda jött, hanem oda, ahonnan most elindult. Bosszantó gólt kaptunk, mert élete két, szinte legnagyobb bravúrja semmit sem ért végül. Így féltávnál 4-3 volt az eredmény a javunkra.

A harmadik 20 perc elején egyenlített a BVSC, egy előrevágott labdánál kihagyott a védelem, így Henrik ismét szemtől szembe került az ellenfél támadójával. Aki nagy erővel elrúgta a labdát a kifutó (és sajnos megint egy picit megtorpanó) Henrik mellett, aki ugyan bele tudott kapni reflexből, de sajnos nem eléggé. Bár jelentősen irányt változtatott a labda, az végülis a kapufa mellett, de a kapu jobb alsó sarkában kötött ki. Ha nincs az a fránya megtorpanás, és akár csak 20 centivel előrébb áll a Henrik, akkor ez mellé ment volna szögletre. Azonban ennek a negyednek a végén is rúgtunk egy gólt, így meglehetősen izgalmas, 5-4-es állással vártuk az utolsó 20 percet.

Itt már mindkét csapat kezdett fáradni, nem nagyon értek vissza védekezni, de szerencsére mi bírtuk egy picit jobban, így előbb 6-4-re módosult az állás, majd egy kezezés miatti büntetőből 7-4 lett a javunkra. És itt jött el az a pillanat, amit minden egyes kirúgásnál elmondtam a Henriknek a kapu mögül, a végére már nagyon unta. 6-osról, nyugodtan, nekifutva, jó messzire, társ felé, ne középre. De sajnos picit kapkodott, nem lépett eléggé hátra, és nem rúgta meg rendesen, így tökéletesen lábraadta a labdát az ellenfélnek, pont középre, 12 méterre a kaputól. Az meg köszönte szépen és 7-5-re módosította az állást.

Ehhez tudni kell, hogy a kirúgás az U8-as szinten még komoly veszélyhelyzet a védekező csapat számára, aki ezeket meg tudja oldani nagy biztonsággal, az már félig meg is nyerte a meccset. 75 percen át sikerült ezt elkerülni, de sajnos a végére becsúszott egy ilyen kapusbaki. Szerencsére ekkor már olyan kevés volt hátra, hogy érdemben nem befolyásolta a végeredményt.

Összességében Henrik ma nagyon jól állta a sarat, eddigi legjobb teljesítményét produkálta, rengeteg lövést fogott, és az utolsót kivéve a gólokról sem tehetett. Tökjó érzés, amikor a kapu mögött állva odajön az ellenfélből egy szülő és gratulál, mondván hogy remekül véd a fia. Köszönjük szépen, azon leszünk, hogy a következő meccsen még kevesebb legyen a hiba. Ne torpanjon meg a kifutásoknál, és olyan butaságokat sem követünk majd el, hogy ha az ellenfél rúg szögletet, akkor ne a Henrik szaladjon a labdáért, és tegye le a sarokban, mert közben üresen tátong a kapunk. De igyekszünk egyre több ilyen apróságot javítani.

U8-as mérközés, Kőbánya, Ihász utcai műfüves kispálya. KISE-BVSC: 7-5 (3-1, 1-2, 1-1, 2-1) A másik pályán nem volt egy súlycsoportban a két csapat, az eredményből ítélve ott jóval gyengébb volt az ellenállás: KISE-BVSC: 15-3.