Kis öröm az ürömben

Megint 2002-es születésűeknek rendezett tornán vettünk részt. Már-már hagyomány, hogy ha a KISE U9 (9 évesek) tornát rendez hazai pályán, akkor az eggyel kisebb korosztály is képviselteti magát. De ugye ez annyit jelent, hogy Henrikéknél mindenki mimimum 1 évvel idősebb. Ilyenkor sajnos már a felállásnál látszik, hogy az egyik oldalon picik vannak a másik oldalhoz képest. Az első meccset ennek ellére 1-1-re hozták a fiatalok az RTK egyik csapata ellen, majd következett a várható 3 vereség. Az RTK másik csapata 1-0-ra győzőtt, a KISE U9 3-1-re verte a kicsiket, míg a Goldball ellenében megint csak 1-0-ás volt a zakó.

És hogy mi az a kis öröm az ürömben? Annyi, hogy a Henrik egyszerűen nem kapott gólt, igaz minden meccsnek csak a felén védett, mivel 2 kapus volt jelen az U8-as csapatból. Szerintem rajtam kívül senki nem vette észre ezt egy apróságot. Pedig még büntetőt is rúgtak Henriknek, igaz ott egy pici malac is volt a dologban, mivel elsőre felső léc lett a lövésből, de az ismétlést már megfogta.

Minden meccs felénél volt a kapuscsere nálunk, így a 4x15 perces meccsből Henriknek 30 tiszta játékperc jutott a kapuban. Én úgy gondolom, hogy 30 perc alatt 1 évvel idősebb csapatoktól nem kapni gólt, az nagyon dícséretes. Az első meccsen Ő kezdett, és 1-0-ás vezetésünknél hívta le az edző a pályáról, majd lett 1-1 a vége. A második meccsen nem a Henrik kezdett a kapuban, és mikor bejött, már 1-0 volt az ellenfélnek, és annyi is maradt. A harmadik (presztizs) meccsen a KISE U9 ellen ismét Henrik kezdett, és ismét 1-0-ás előnyben voltunk a cserénél. Az utolsón is Henrik kezdett és 0-0-nál ment cserébe.

A torna végén az egyik RTK-s apuka emígyen szólt a fiához: A kapott gólok száma alapján Te kaptad a legkevesebbet, így neked kellett volna kapni a torna legjobb kapusa címet. Mellesleg azt hiszem, hogy a tornagyőztes csapat kapusa lett az. Hmmm, azért egy picit elmosolyogtam rajta, hisz nyilván senkinek nem tűnt fel, hogy a torna utolsó helyezett, egy évvel fiatalabb csapatában volt egy kis kapus, aki nem kapott egyetlen egy gólt sem. Sebaj, szép volt Henrik, csak így tovább.

Címke: