Henrik első aranyérme

Gödöllőn a sátoros, műfüves pályán rendezett 12 csapat számára labdarúgó kupát a Gödöllői SK, az U8-as (8 éves) korosztály számára. Megláttam, hogy az Isaszeg is a résztvevők között van, mondtam is többi szülőnek, hogy ha összekerülünk velük, az Henrik számára nem lesz túl előnyös. Isaszegiként Isaszeg ellen játszani nem a legjobb. Ám ismeretlen okból az Isaszeg nem jelent meg a nap folyamán, és nem is szóltak a szervezőknek a távolmaradás okáról. Így 11 csapat vágott neki a küzdelmeknek a kissé fagyos légkörben, lévén a fűtés meglehetősen szerény volt a sátorral borított, ámde első osztályú pályán.

Nem indult jól a torna a KISE számára, hiszen egyből a Gödöllői SK I-es számú csapatával játszott, és sajnos 1-0-ra elbuktuk a meccset. Egy óriási védelmi hibából kaptuk a gólt, mi jöttünk bedobással a saját térfelünk közepénél, egyik védőnk a másiknak próbálta adni, amit hátul azért nem kéne, ráadásul túl lassú volt a labda. Le is csapott rá az ellenfél csatára, Henrik kiindult a kapujából, de egy az egyben nem sok esélye volt. Nem tehetett róla. 0-1. Később 3 vagy 4 kapufát is rúgtak a srácok elől, a meccs végére szinte felborult pálya, csak a másik oldalon voltak helyzetek, de sajnos egyik sem akadt be. Kis fejmosás következett a meccs után az edző részéről, teljes joggal. Buta hibából kapunk egy gólt, majd mindenki egyedül akarja megoldani a helyzetet elől. Ez így nem lesz jó, a kapufa kevés, passzolni kell egymásnak és pontosabban kell lőni.

Abban a kellemetlen helyzetben voltunk, hogy csoportunkból a 4 csapat közül 2 jut a felsőházba, és nekünk egy vereségünk már van, tehát több hiba már nem lehet. És a csoport második hellyel is egy csoportgyőztest fogunk kapni a másik ágról a top 3-ba kerüléshez, szóval alaposan megnehezítették a fiúk a saját sorsukat. A Szent Pál A. csapata következett, de szerencsére már felhúzták a csatárok a góllövő cípőt, és 2-0-ra hoztuk is a 15 percet. Henriknek nem volt túl sok dolga, amit kellett azt biztosan fogta.

Következett a Dinamo SSE, 2-0-ig itt sem volt probléma, ám ekkor kaptak egy szabadrúgást 8-9 méterre a kapunktól. Az erős, fej fölé érkező labdával nem tudott mit kezdeni szegény Henrik, 2-1 lett sajnos, és evvel melegedett a pite. Fogni akarta, de ütni kellett volna, majd gyakoroljuk. Belefért, mert nem sokkal ezután egy kapu előtti kavarodásból sikeresen öngólt rúgott a felszabadítani akaró ellenfél, így 3-1-el, csoportmásodikként megvolt a felsőházi szereplés. 6. helyezettnél rosszabbak már nem lehetünk.

Egy igen sorsdöntő meccs jött egy másik ág győztesével, az Ikarusszal. A győztes az 1-3 közé kerül, míg a vesztes a 4-6 közé. Itt picit összefolynak a dolgok, mert nem emlékszem arra, hogy milyen gólt kaptunk, de az megvan, hogy teljes nyugalommal ültük végig a meccset, melyet 3-1-re hoztunk. Nem volt kétséges, hogy ki jut a legjobb 3 közé. A bronzérem tehát már megvolt. Itt jut eszembe, hogy a mi csoportunk győztese, egyetlen vereségünk okozója a Gödöllő I. nem jutott tovább, a 4-6 helyért folytatta.

A legjobb 3 innentől kezdve körmérközést játszott egymással, ellenfelünk volt még a REAC és a Gyöngyös. A Gyöngyös-REAC 0-1 után mi következtünk a REAC ellen. Húha, kemény dió, a top3-ban egy meccset már nyert csapat ellen kell megküzdeni. 2-0-ra nyertünk, de olyan mintaszerű védekezéssel, hogy Henriknek alig kellett védenie. Amikor kellett, akkor pedig megint a helyén volt.

Az utolsó meccs előtti számolgatás eredménye, hogy Henrikék tornagyőztesek, ha nyernek, ha döntetlen, vagy ha CSAK 1 góllal kapnak ki a Gyöngyöstől (lévén 2-vel nyertünk a REAC ellen, így nekünk lesz a legjobb gólkülönbségünk). De úgy alakult, hogy nem kellett semmiféle számolgatás kérem szépen, a csatársor hozta a szokott 2 gólt, a védelem pedig ismét tökéletesen zárt, vagy amikor pici rés támadt rajta, akkor Henrik oldotta meg a feladatot. Ez a 2-0-ás siker pedig aranyérmet ért a tornán.

6 mérkőzésen a csapat 12 gólt rúgott, és csak 3-at kapott. 1 darab egy gólos bemelegítő-ébresztő vereség után 5 darab 2 gólos győzelemmel tette egyértelművé, hogy ki kap itt ma aranyérmet. A gólkirály is természetesen a mi csapatunkból került ki, szép volt Oli, szép volt fiúk!

Címke: