Gödöllő-Kupa

A 2003-as korosztálynak rendezett 6 csapatos U8 utánpótlás tornán vettünk részt ma délelőtt. Az első meccsen sima 4-1-el léptünk túl a BVSC csapatán, mert Henrik sajnos benézett egy ártatlan gurítást a végén. Egyértelmű kapushiba volt, de ezen a meccsen nem volt már jelentősége. Később viszont lehetett volna.

A második meccsen a Dalnoki Akadémia következett, na ez már kemény dió volt. Itt már záporoztak a lövések mindkét oldalon, többször csattant a lécen a labda. Az egyik támadásnál sikerült bevenni az ellenfél kapuját is, majd olyan következett, ami viszonylag ritka fociban, pláne egy U8-as mérkőzésen. Henrik kirúgásból átrúgta a pályát, a labda pattant egyet, majd át az ellenfél kapusán be a kapuba. Szerintem nagyon sokat kell majd várni Henrik következő góljára, lévén Ő a kapus.

A mérkőzés végefelé nagyon nyomott a Dalnoki, és egy szögletnél egyszerűen elfelejtkeztek a srácok egy támadóról, aki 3 méterre állt szemben a kapuval. Megkapta, köszönte, berúgta. Később ismét kihagyott a védelem, ráadásul Henrik is bátortalanul jött ki egy az egyben a támadóra, így 2-2 lett. Nem érdemeltünk győzelmet ezen a meccsen, reális volt a döntetlen.

Az eddig lezajlott meccsek eredményeit áttekintve úgy gondoltam, hogy a legkönnyebb meccsünk jön a Monor SE ellen. 7 másodperc elteltével már vezettünk is 1-0-ra, ám aztán csak nem akart beindulni az igazi henger. Sőt. Henrik sajnos elkövette a szokásos U8-as betegséget, csínbe dobta ki a labdát, az ellenfél megszerezte, és hiába vetődött utána szépen a sarokra tartó labdára, az befért a kapuba. 1-1. A meccset érdekes módon nyertük meg, a 6-oson belül az egyik védő kezére pattant a labda, mindenki megállt, de a labda Fróna Petinél maradt. Értetlenül nézett mindenki körbe-körbe, hogy most mi van, miért nem szólt a síp. Fenntről elkezdtünk kiabálni Petinek, hogy rúgja már be 3 méterről, mert nála a labda, a bíró nem sípolt, a védő pedig messze van. Berúgta, és evvel nyertünk is, bár később növelhettük volna az előnyt, de kimaradtak a helyzetek.

Következett a Gödöllői SK. Egy gyönyörű távoli lövéssel szereztünk vezetést, majd egy középre lőtt szöglet a kapusról vágódott a hálóba. Öngól volt, de ismét 2-0-ra vezettünk. Volt már egy olyan meccsünk ma a Dalnoki ellen, ami 2-0-ról lett 2-2, hát ez is pont olyan lett. Előbb egy kapu előtti kavarodásból szépített a Gödöllő, majd az egyik védőnk felszabadító rúgása vágódott védhetetlenül a kapunkba. 1 percen belül 2-2-es döntetlen lett, majd ez is maradt a végeremény. Ez a két gól sajnos lemaradt a videókról, mivel itt már nagyon kevés hely volt a memóriakártyán, és volt még hátra egy teljes meccs, plusz az eredményhirdetés. Egyik helyzetnél sem számítottam rá, hogy ebből gólt is kaphatunk.

Az utolsó mérkőzés előtt gyorsan osztottunk-szoroztunk az eredményeket mutató táblánál. Két veretlen csapat van, a KISE és az utolsó ellenfél, az RTK. Mindkét csapatnak két győzelme, és két döntetlenje van, ám az RTK-nak eggyel jobb a gólkülönbsége. Ugye-ugye Henrik, ott az elején az a BVSC-s potya nem kellett volna. Tehát győzni kell az aranyéremért, a döntetlen ehhez kevés. Ekkor még nem tudtuk, hogy egy vereséggel viszont az ezüstérem is elúszik, hisz hiába vertük az első meccsünkön a BVSC-t 4-1-re, ők azóta egy döntetlent és három győzelmet hoztak, így egy ponttal már előttünk jártak.

Fergetegesen jó meccs volt, helyzet itt, helyzet ott, kapufák, minden volt. Ezen a meccsen először védett azon az oldalon a Henrik, ahol a pár fős KISE b-közép tombolt a lelátón. A meccs elején pár gólt simán rúghattunk volna, de sajnos kimaradtak a helyzetek, az ellenfélnek pedig egy nagyon jól eltalált lövése besurrant a sarokba. Védhetetlen volt és a torna során először kerültünk hátrányba. És sajnos hiába próbáltunk utána már bármit, egyszerűen semmi nem ment be. Talán fáradtak is voltak már a fiúk, lévén a hosszabb szünetekben is - rutintalanul - fogócskáztak.

Ez az utolsó volt az egyetlen olyan mérkőzés, amikor a Henrik végre azon a szinten védett, ahogy tud. Mert azért meg kell hagyni, hogy a többin egy picit gyenguska volt a mai produkciója, és tán még egy picit finom is voltam. Nem az Ő napja volt, alig egy hete százszor jobban védett. Bár egy kirúgásból, még ha nem is tudatosan, de gólt lőtt.

Összességében a harmadik helyet szereztük meg, valamint Olivér révén a torna gólkirályi címét is. Mivel Henrik a legelső a névsorban, az a megtiszteltetés érte, hogy a harmadik helyért járó kupa szerdáig nála lehet. A képeken kívül a bemelegítés, szinte minden gól, a szebb jelenetek, és a díjátadás is megtekinhető a YouTube-on. Előre is elnézést kérek, mert a videókon nem mindig a labda van a kamera fókuszában. Az operatőr is elsősorban a meccseket nézte, és néha a fejéhez kapott, hogy a kamera nem követi automatikusan a fejét.