Fostalicska Bt.

Egy új honlap építése kapcsán rájöttem, hogy az eddigi VPS tárhelyem erőforrásai bizony nem lesznek elegendőek a leendő honlap üzemeltetéséhez. Hát akkor nézzünk szét a piacon, hogy abban az árkategóriában, amit jelenleg fizetek, van-e olyan szolgáltató, aki ezért a pénzért erősebb vasat ad.

A „vps szerver” kifejezésre google anyó fizetett hirdetésként, kiemelten hozza az Olé honlapját. Olcsó, meg kell hagyni. Igaz, hemzsegnek az elírások a honlapon és a „Hamarosan” feltöltjük ezt a menüpontot című üres oldal is akad szép számmal. No, de tegyünk fel pár kérdést. Én ezeket tettem fel a kapcsolatfelvétel menüponton keresztül: (sajnos nem tudom eredetiben idézni, mert az elküldött űrlapra kapott válaszban eredeti kérdéseim karakterkódolási problémák miatt olvashatatlanok)

A dedikált szerver kipróbálható-e a minimum 1 éves hűség nyilatkozat aláírása előtt? A válasz: nem. Aaaaaz igen öcsém, 1 évet aláírsz, aztán majd meglátod mit írtál alá. A VPS kipróbálható-e? A válasz: 24 óra kipróbálási lehetőségem van. 24-ből ugye 10-11 óra elmegy a munkával, a menés-jövéssel, a gyerekekkel, olyan 6-7-et azért aludni is kéne, jó esetben marad 3-4 éjszakai órád egy szűz Linuxot nézegetni. Na, és akkor innentől emailben mentek a dolgok a következőképpen:

Köszönöm válaszát, sajnos 24 óra sajnos semmire sem elég. Így, ha az 1 napon túlfutok, akkor - egyelőre 1 hónapra - megrendelnék egy VPS 30 csomagot, aztán majd meglátjuk. Operációs rendszer tekintetében egy minimális Debiant szeretnék (webszerver sem kell, majd én felteszek mindent). Valamint kérnék információt arról, hogy a névszervereket mire állítsam. Egyelőre 2, jelenleg nem használt domain név fog a VPS mutatni, melyek a következők:

Erre olyan válasz érkezett, hogy a hajam leraktam. Semmi infó, előbb fizess:

Kedves Zoltán, Csatolva küldöm a vps30 megrendelőt. (linux) Kérem, töltse ki és küldje vissza elektronikus formában a mellékelt megrendelőt, és eredetiben postázza az alábbi címre. Éves vagy havi díjban kíván fizetni? 11742173-20154307 OTP-nál vezetett bankszámlaszámunkra legyen kedves elutalni, és erről a utalási bizonylatot is legyen kedves elektronikus formában visszaküldeni részünkre, és utána tudjuk a szolgáltatást megrendelését elindítani. Az árak az áfát nem tartalmazzák. Ha bármi kérdése felmerül, kérem jelezze bizalommal.

Érted öccse? Fizesd ki a havidíjat előre egy X számlaszámra csak úgy, de előbb számold ki, hogy mennyit kell fizetned, mert a honlapon feltüntetett árakra még rájön az ÁFA. És csak akkor indítják el a megrendelésedet, ha bizonyítottad, hogy Te már kifizetted azt a szolgáltatást 1 hónapra, amire még rá se tojtak. A csatolt VPS megrendelőben pedig az szerepel, hogy a felmondási idő kölcsönösen 3+1 hónap, amit köteles vagy kifizetni még a felmondásodat követően is. Pedig mintha írtam volna fentebb, hogy csak 1 hónapra érdekel, mivel 24 óra alatt nem lehet kipróbálni. Na, mindegy, utolsó nekifutás:

Azt hiszem nem értjük egymást. Ad1. A tárhelyszolgáltatás egy dinamikus piac, tehát én olyan szerződést, amely kimondja, hogy én, mint előfizető a felmondásomat követően még 3+1 hónapig köteles vagyok fizetni, nem írok alá. Az előfizető bármely hónap végével felmondhatja a szolgáltatást, amennyiben az számára nem megfelelő. Ad2. Leveléből azt olvasom ki, hogy én előre fizessek ki egy X számlaszámra egy havi díjat, és amíg ez meg nem érkezik, addig nem történik semmi. Szerintem Ön a szolgáltató és én leszek(?) az előfizető ugye, Tehát, ebben az esetben akkor úgy néz ki a helyzet, hogy Ön azt szeretné, hogy én az Ön szolgáltatását vegyem igénybe, tehát mint szolgáltató, pár órán belül elindítja a szolgáltatást. Amennyiben 24 órán belül jelzem, hogy nem tartok igényt a szolgáltatásra, akkor egyszerűen elfelejtjük egymást. Ez ugye a próbaidő. Egy nap elteltével egy mindkettőnknek tetsző szerződés elektronikus formában létrejön, majd postázódik, és amennyiben postafordultával legalább elektronikus úton egy előszámlát kapok, akkor azt természetesen kifizetem. Megbocsásson, de bemondásra egy X számlaszámra én ugyan nem fizetek egy petákot se, hogy majd ennek fejében egyáltalán bármi történni fog. Amennyiben ragaszkodik az Ön által elképzelt változathoz, úgy köszönöm a lehetőséget, de ilyen feltételekkel nem tartok rá igényt.

Erre a 16.01-kor elküldött levelemre sajnos már nem érkezett válasz a mai napon a„szolgáltatótól”, gondolom lejárt a 24/7/365-ös rendelkezésreállás mai napja. Szerintem nem lepődsz meg, hogy nem szerződtünk. :)

Címke: 

Hozzászólások

hello

Évek ótt van a weblapom, semmi gond. Egy ideje VPS is van ott, semmi gond. VPS20 debian, jól pörög. Segítőkész ügyfélszolgálat, bár néha röptében válaszolnak, gondolom beesik a sok mail aztán n+1 után már uncsi:) Mindenesetre abszolút elégedett vagyok az olé informatikával. Úgy tűnik, hogy pont belenyúltál rossz napjukba(?), nem tudom .

Üdv, Proci

Úgy tűnik :)