henrik

Focitorna idősebbek ellen

Ismételten 5 csapatos tornán voltunk, ezúttal a KISE Ihász utcai műfüves pályáján. Szokás szerint 2002-es születésűek számára rendezett torna volt, melyre mentek Henrikék is, vagyis a hazai csapat 1 évvel fiatalabb játékosai. Ezúttal Henrik volt az egyetlen kapus, így végigvédte a meccseket. Fel voltunk készülve arra, hogy egy 0-0-ás döntetlen elérése is már sikernek számít.

Kis öröm az ürömben

Megint 2002-es születésűeknek rendezett tornán vettünk részt. Már-már hagyomány, hogy ha a KISE U9 (9 évesek) tornát rendez hazai pályán, akkor az eggyel kisebb korosztály is képviselteti magát. De ugye ez annyit jelent, hogy Henrikéknél mindenki mimimum 1 évvel idősebb. Ilyenkor sajnos már a felállásnál látszik, hogy az egyik oldalon picik vannak a másik oldalhoz képest. Az első meccset ennek ellére 1-1-re hozták a fiatalok az RTK egyik csapata ellen, majd következett a várható 3 vereség.

Focikupa Budafokon

Henrikék ma Budafokon játszottak egy 8 csapatos focitornán, ahol 2 darab 4-es csoportban indultak meg a küzdelmek. Bár részünkről nem igazán indultak meg a fiúk, mert az első 2 mérkőzésen valami hihetetlen gyengén muzsikált a csapat. Henrik sem volt kivétel, gyakorlatilag elég közelről, a kapuból nézte a meccset. El tudod képzelni azt a helyzetet, amikor egy szülő a pálya szélén az arcát két kezébe bújtatja, miközben azt mondja, hogy ezt egyszerűen nem hiszem el. Mit csinálnak ezek a fiúk a pályán, gyerekek ébresztőőőőő, meccs van.

Henrik első aranyérme

Gödöllőn a sátoros, műfüves pályán rendezett 12 csapat számára labdarúgó kupát a Gödöllői SK, az U8-as (8 éves) korosztály számára. Megláttam, hogy az Isaszeg is a résztvevők között van, mondtam is többi szülőnek, hogy ha összekerülünk velük, az Henrik számára nem lesz túl előnyös. Isaszegiként Isaszeg ellen játszani nem a legjobb. Ám ismeretlen okból az Isaszeg nem jelent meg a nap folyamán, és nem is szóltak a szervezőknek a távolmaradás okáról.

Egy érdekes apuka szösszenete

Az milyen, amikor a 8 éves gyerekeknek rendezett évzáró focibulin a szülők fociznak saját gyermekeik ellen, vagyis 5 szülő ellen 5 darab 8 éves gyerek, és az egyik apuka beáll a kapuba, majd akár élete árán is kivéd mindent? Mert olyan ügyes... Saját gyermekeink elleni harmadik meccsen már kiküldtem a kapuból, és beengedtem két gólt. Ezt a kettőt rúgták nekünk összesen, és nagyon örültek neki. Hajam lerakom, de komolyan az embereken néha.

KISE - BVSC (barátságos mérkőzés)

A mai délelőtt 2-2 csapatra oszlott a KISE és a BVSC U8-as csapata, és a két műfüves pályán 4x20 perces barátságos mérkőzést játszottak. Így mindkét U8-as KISE kapus (Henrik és Szabolcs) a mérkőzések teljes hosszát végigvédték. A mi pályánkon gyorsan előnyhöz jutott az ellenfél, tán még az öltözőben maradt a védelmünk. Henrik nem védhette az egyedül rávezetett labdát. Ám az első 20 perc végére fordult a kocka, három szép góllal átvettük a vezetést (3-1).

Nem sikerült a bravúr

2002-es születésű fiúknak rendezett focitornán vett részt a KISE 2003-as korosztálya is, vagyis Henrikék. Szabolccsal felváltva védték végig a mérkőzéseket és sajnos nem jött össze a bravúr. Mind a 4 idősebb csapat győzni tudott ellenük. Az eredmények: 0-2, 1-2, 0-1, 0-2. (Ellenfelek: Ikarus I, Ikarus II, GoldenBall és a KISE 2002-es csapata). Abszolút nem vallottak szégyent, 4 meccsen lehet 7 gólt kapni, de az az 1 rúgott, az volt a kevés. Erőfelmérőnek viszont nagyon jó volt - éppen csak kikaptak -, és majd a következő tornán, a saját korosztályukban bizonyítanak.

Újabb focitorna

4 mérkőzésen vagyunk túl a mai reggelt követően, sorrendben az eredmények: 4-0, 1-0, 1-7, 1-2. Ezúttal 2 kapus volt jelen az U8-as csapatban akik 50-50%-ban osztoztak, tehát minden meccs felénél volt egy kapuscsere is. A 9 kapott gólból Henrik 4-et jegyez, tehát nagyjából ugyanúgy védtek. Az első 2 meccs KISE-KISE háziderbi volt, az egy évvel fiatalabb U7-es csapatnak négyet rúgtak, az egy évvel idősebbnek (U9!) pedig egyet. Gólt ezeken a mérkőzéseken nem kaptak, így a kezdés remek volt.

KISE - Ikarus (barátságos mérkőzés)

A háromszor 20 perces mérkőzés remekül indult a hazai csapat számára, hiszen az első harmad után remekül záró védelmének köszönhetően 3-0-ás előnyre tett szert. Ekkor Henriknek szinte csak a kirúgásokat kellet elvégeznie. A második 20 perc elején 2 gólt is rúgott ez ellenfél, és az egyik sajnos kapushiba volt, lévén egy lassan kapu felé guruló labdára azt hitte Henrik, hogy mellémegy. Hát sajnos nem ment mellé. A harmad második felében azonban a csapattársak is betermeltek kettőt, így ez a 20 perc 2-2-vel zárult.

Oldalak