Az előzmények

Feleségem szerint előző írásom egy kissé bunkóra sikeredett, és elnézést kell kérnem. Neki hiszek, kedves Csaba, elnézést kérek. Bár majd a végére kiderül, kiktől is kell igazán elnézést kérnem. Az persze nem volt benne az előző bejegyzésben, hogy vajon mi indukálta ezt az egészet, vagyis miért léptünk be többen is a bernáthegyi klubba januárban, és végül mi gerjeszt egy ilyen bunkó írást. De tudod mit, ezt is elmondom.

Tehát még valamikor januárban, egyszer csak csörgött az itthoni telefonom. Ez viszonylag ritka, kevesen szoktak azon keresni. Egy hosszabb beszélgetés alakult ki, hogy most aztán mindenki tegyen félre minden múltbeli sérelmet, most tényleg fogjunk össze a fajtáért. Csináljunk rendes tenyésztési szabályzatot, csináljunk klubéletet, összejöveteleket, et cetera, et cetera. Olyan volt, mint egy álom, bár már akkor is elég szkeptikusan fogadtam. Több jelenlegi klubtaggal is beszéltem az ügyről, mely részükről is nagyjából támogatva látszott. Sőt, még az is elhangzott, hogy hívjam fel a Karcsit is, hogy mit szól hozzá. Ezt a fajtát végülis vele együtt kellene, mert hát azért mégis ugye...

Evvel csak azt szeretném elmondani, hogy nekem alapvetően eszem ágában nem volt belépni az egyletbe januárban. No meg másoknak sem. Sőt, most tulajdonképpen nekem ég a pofám, hisz januárban egy két ember csak azért lépett be a bernáthegyi klubba - és fizetett mellesleg 6000 forint tagdíjat -, mert felhívtam, hogy úgy látszik, most van remény, mert hihetetlen tervek vannak. Kár, hogy erről a klubtagok között - ezek szerint - nem sok szó esett. Megnyugtatásul, egyik januári belépő sem pályázik semmilyen pozícióra, ha netán valakinek ezen jár az agya.

Aztán ahogy telt a február - belépések intézve, tagdíjak már befizetve persze -, egyre inkább olyan hírek jöttek, hogy hát úgy néz ki, mégsem lesz ebből olyan nagy összeborulás. És akkor az elnök szelektáltan kiküldi a közgyűlési meghívót. Ha már szabálytalan - mert hogy tudd, az -, akkor tökmindegy alapon legalább úgy írná, hogy tisztelettel meghívunk mindenkit a klub e jeles eseményére, de tájékoztatjuk, hogy kissé megcsúsztunk, ezért szavazati és választhatósági joga csak a 2008-as tagoknak van. De nem, az „újonnan belépőkkel” nem is foglalkozunk, a hátuk mögött közgyűlünk egyet sutyiban. Ti meg le vagytok sajnálva. Ez aztán az összeborulás egyik legfőbb jegye, gratulálok. Biztos nem fussa a januári 6000 pénzből egy levélre. Vagy, ha pár emberrel többet hív meg, akkor már színháztermet kellett volna bérelni? 

Az pedig, hogy nincs szabályosan összehívva a közgyűlés, csak egy figyelmeztetés. Egy vastagon írt bekezdés segítségével nem lehet lábbal tiporni a tagok jogait. Vegyétek jószándékú figyelmeztetésnek, hogy egy ilyen meghívó után az esetleges vesztes bármikor... Mert szabálytalan az egész, ahogy van.

De már látom, hogy csodák ezúttal sem lesznek, marad minden a régiben, így hát valószínűleg az újabb ötéves semmittevés is. Én nem érek rá, én elfoglalt vagyok, én nem tudom csinálni, szóval csinálja más, vállald el Te, vagy Te, vagy Te. Na pontosan ez az, amiért 2007 végén én kiléptem, és most már rohadtul bánom, hogy most meg be. Mert semmi értelme sincs, gyakorlatilag páran kidobtunk az ablakon 6000 forintot. Na, Tőlük kérek igazán elnézést.