Állatos Mónika-show az MTV-n?

Az egyik fórumon érkezett ma egy hír, íme:

Új közszolgálati tv-műsorba keresünk súlyos viselkedési problémával küzdő állatokat, mindenfélét, hogy egy állatpszichológus praktikus tanácsokkal jó irányba terelje a félresiklott viselkedést, és ezzel tv-nézők sokaságának segítsünk, hogy jobb nevelési körülmények közé kerüljön a kedvencük. A műsor indíttatása az, hogy ma még sokan tartanak úgy hobbiállatot, hogy minimális ismeretekkel sem rendelkeznek a szükségleteikről. Szeretném, ha ez változna, de azon túl, hogy az MTV-n lehetőséget kaptunk a műsor elkészítésére, a bemutatható állatok és gazdáik elérésére szűkös hirdetési lehetőségek állnak rendelkezésünkre. További infók a honlapon. http://www.neveletlenek.atw.hu

Maga a gondolat alapvetően üdvözítő, és nemes. Aztán ellátogat az ember fia a megadott honlapra, és ilyen „problémás” állatokat talál:

Volt egy kedvenc fotelem. Ott olvastam ki az összes Dosztojevszkijt, onnan néztem végig a Dallast és az olimpiát, de a feleségem miatt vettünk egy hatalmas nagy kutyát, és azóta a fotel már nem az enyém. Vissza szeretném kapni a fotelemet.

Vagy:

Bobi csak csokit, sütit és makarónit hajlandó enni. Ha nem fogy le, nem fogják elbírni az ízületei a súlyát. Próbálunk vele naponta sétálni, de undorodik minden mozgástól. Még egy kutyaizgató macskát is kölcsönkértünk hozzá, de Bobi ezt is megoldotta. Lefeküdt a küszöbön, és senki se be, se ki. A macska is csak nézett.

Az egyik top, ez már elég necces:

Van egy pónink, Fakabát. Eredetileg nem volt szelíd sem ő, sem az anyja, ahonnan vettük, de nálunk családi kedvenc lett, a házba is bejár, de egy kicsit a fejünkre nőtt. Már tévét is néz.

És, ha már azt hitted nincs lejjebb, a legütősebb:

Totót a feleségem kapta a szülinapjára. Kezdetektől fogva velünk alszik az ágyban, de újabban nem engedi, hogy én is ott aludjak. Gyakorlatilag alig van szexuális életünk. Múltkor már egy jó barátunk lakását kértük kölcsön, hogy összebújhassunk egy kicsit.

Van ott még káromkodó, agresszív hullámos papagáj, mérget evő macska, visító csüngő hasú törpedisznó. És elvileg ezekről lesz szó a TV-ben. Kicsit elgondolkodtam, hogy a szakértőnek valóban állatpszichológusnak kell-e lennie? Javaslom, hogy egy elmeorvost is hívjanak meg a műsorba mindenképpen, mert az biztos többet tud segíteni. Totó gazdáján biztos.

Címke: