A perjel

Ami elvileg ilyen egyszerű, mint a szög: /. Ennyi. Előfordulhat azonban, hogy komoly felnőtt emberek ellátják ezt a -ság, -ség képzővel, amolyan honvéd, honvédség módra. Így lesz belőle Perjelség, ami már nagybetűs. Hogy ez mi a fax, azt még nem tudjuk, hogy de képzeld el, hogy sok ilyen Perjelség egyszer csak szövetséget alkot. Perjelségek Szövetsége, szenzációs.

De ez így kevés, legyünk függetlenek, vagyis autonómok, így legyen Autonóm Perjelségek Szövetsége. No, de valami hivatalos is kéne megtévesztés gyanánt. Van ez a Szuverén Máltai Lovagrend, vegyük gyorsan a nevünkbe: Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségeinek Szövetsége. Alakul, de kéne egy Szent is, mert hát mégiscsak úgy dukál a nemeseknek. Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségeinek Szövetsége. Jujj, de cuki, lehet még fokozni? Valahonnan jöttünk, hát legyen Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségeinek Szövetsége.

Hát kérlek szépen, ez a banda nem a Harry Potter és a Flinestone család újkori találkozásának Disney Studios által megálmodott egész estés filmjében fog szerepelni. Ebben hús-vér emberek vannak, politikusok, művészek, Norbi. Ez barátom egy független, ámde hontalan ország. Saját pénznemmel, diplomata útlevelekkel, melyet történetesen Magyarországon nyomnak, de ez most számít? Néhány afrikai banánköztársaság el is ismerte őket független államként, persze azok 2 láda Heinekenért elismerik a Szent Bernáthegyi Baráti Kört is független, autonóm országnak. Olyan szinten léteznek, hogy a Külügyminisztérium külön közleményt adott ki:

A Külügyminisztérium külön is elhatárolódik mind a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségeinek Szövetségétől, mind a Saint Ouen és Csillag Szuverén Lovagrendtől, amelyek sajtóközleményeikben azt sugallták, hogy a tárca elismeri őket, valamint az általuk a minisztériumnak megküldött dokumentumokat.

Ha eddig kibírtad röhögés nélkül, akkor okvetlen olvasd el az Index cikkét, mely sokáig vezércikként volt elérhető a címlapon. Már csak azért is, mert ott fotók is vannak, meg Nagymester, meg Magyar Királyi Szent László Lovagrend, meg Örök Élet Egyháza. Én az első bekezdésig bírtam, az már kiverte a biztosítékot.

Címke: